LG G5 má přijít se sekundárním displejem a tzv. kouzelným slotem

0

LG G5 concept-970-80

Jihokorejská firma LG, již pilně pracuje na své chystané vlajkové lodi G5, a prý se při tom značně inspirovalo modelem V10. Po jeho vzoru by mělo LG G5 nabídnout rovnou dva displeje.

Z dřívějších úniků již bylo jasné, že LG G5 bude mít dvojitý fotoaparát, což umožní snímat velice širokou scénu a přidá další možnosti, jak mobilní kameru využít. Ostatně podobně na tom je již LG V10, avšak u toho se duální kamera nacházela vpředu. Tam se tentokrát ukrývá běžný 8 Mpx čip. Jak však jeden web zjistil, u LG G5 bude jihokorejská dvojka rozvíjet koncept druhého displeje s rozlišením 160 x 1040 pixelů, s nímž přišlo u modelu V10. Právě toto uspořádání displejů s jedním hlavním a druhým pro notifikace se LG chystá využít i u dalších telefonů roku 2016.

Mimo to bude LG G5 vybavené jakýmsi kouzelným slotem, který má umožnit propojení smartphonu s různými moduly. Ty mohou rozšířit funkčnost fotoaparátu a jako příklad LG uvádí „akční“, „360 VR“ a „party“ kamery. Může jít i o jiné prvky, kupříkladu zesilovač zvuku či hardwarová klávesnice. LG G5 by mělo být poháněno procesorem Snapdragon 820 od Qualcommu, jeho displej by se měl oproti předchůdci nepatrně zmenšit na 5,3 palce při stejném QHD rozlišení. Operační pamět má kapacitu 3 GB RAM, interní úložiště je 32 GB. Baterie bude 2 800 mAh a na zadní straně nemůže chybět čtečka otisků prstů.

K oficiálnímu představení by mělo dojít již v 1. čtvrletí nového roku, cena i dostupnost zůstávají neznámé.

zdroj

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here