Androidmarket.cz

Sony vydává Android 4.3 pro Xperia Z, ZL, ZR a Tablet Z

Sony si pro některé své zákazníky připravilo milý vánoční dárek. Japonský výrobce totiž dnes zahájil vydávání Androidu 4.3 Jelly Bean pro čtyři další zařízení ze své nabídky. Po Xperii Z1 a Z Ultra se dlouho očekávané aktualizace dočkali majitelé následujících modelů:

Jaké novinky aktualizace přináší?

Update by neměl přinést jen optimalizované uživatelské rozhraní s plynulejšími animacemi, ale také aktualizovanou sadu nativních aplikací od Sony včetně Zpráv, MyXperia, Smart Connect, TrackID, Sony Select či miniaplikací v plovoucích oknech. Vylepšení se dočkaly i multimediální aplikace Walkman, Album a Filmy, do kterých byla integrována cloudová služba Sony Entertainment Network.

Ve smartphonech by měli uživatelé po úspěšné aktualizaci najít novou funkci Xperia Themes, která rozšiřuje možnost úpravy uživatelského rozhraní o stažitelné motivy, dosud byl totiž výběr omezený jen na předinstalované motivy. Výrobce přidal také několik bezpečnostních úprav týkající se projektu Xperia in Business a přibyla aplikace fotoaparátu z Xperie Z1, známá pod názvem Smart Social Camera.

Vylepšen byl také Stamina mód, který dostal upravené uživatelské rozhraní a nabízí více chytrých možností pro prodloužení výdrže baterie. Poslední novinka se týká výhradně Xperia Tabletu Z, jehož majitelé mohou začít využívat tzv. Omezené profily s vlastním interním úložištěm, domovskou obrazovkou či nastavením.

Aktualizace na Android 4.3 Jelly Bean probíhá postupně, a může tak chvíli trvat než se dostane i na váš smartphone či tablet. Pro Xperii Z, ZR a Tablet Z by mělo Sony v příštím roce vydat update na nejnovější Android 4.4 KitKat. Dočkají se možná také uživatelé Xperie ZL, pro kterou výrobce testuje možnost vydání aktualizace. Aktuální informace najdete v našem pravidelně doplňovaném článku.

zdroj: Sony Mobile blog