Androidmarket.cz

Samsung Galaxy Tab Round – koncept možné budoucnosti tabletů

Na CES 2014 jsme mohli vidět výrobky Samsung, které měly zahnutý displej – například televize, stejně jako byl již dříve představen Samsung Galaxy Round – smartphone se zahnutým displejem. Je možné, že tak vzniká nejen nový segment mobilních telefonů, ale také tabletů.

Je pravda, že na letošním CES představil Samsung novou řadu tabletů Pro, přesto se nechal slyšet, že chce na tomto segmentu ještě zapracovat a získat majoritní zastoupení. Předpokládá se nasazení levnějších a slabších verzí modelů s označením Neo (dříve předpokládaný název Lite) a nyní by mohla přibýt celá řada s označení Round.

Zahnuté telefony, ať už je to LG G Flex  nebo Samsung Galaxy Round, jsou zatím málo dostupné a ne na všech trzích se s nimi můžeme setkat. Přesto je rok 2014 předpovídán jako rok flexibilních zařízení. Koncept zařízení na výše publikovaném obrázku vypadá jako zvětšený Galaxy Round, ovšem s prostředím, které je typické pro řadu Galaxy Pro.

Již dříve si nechal Samsung patentovat ohebné displeje a dokonce celá ohebná zařízení, přesto jsme se jejich uvedení zatím nedočkali v takové míře, v jaké byly očekávány. Uvidíme, jak se situace změní v letošním roce. Společnost se totiž nechala slyšet, že je připravena na masovou výrobu ohebných displejů již letos. Na CES 2013 představil Samsung možnou budoucnost ohebných displejů, kterou si můžete prohlédnout v níže přiloženém videu.

http://www.youtube.com/watch?v=l7vZtZw-JxM#t=136

Zdroj: Androidauthority