Androidmarket.cz

Někteří uživatelé opouštějí Android, prokázala studie

Podle studie firmy FoolProof z Velké Británie se část uživatelů přesouvá po koupi prvního chytrého telefonu se systémem Android k platformě iOS. Dále bylo zjištěno, že iPhone lidé používají intenzivněji a “více naplno”.

Na grafu výše vidíme, že lidé si jako svůj první chytrý telefon pořizují ve většině případu právě ten s Androidem. Konkrétně je to 65% ze vzorku 450ti majitelů chytrého telefonu, kdežto 19% uživatelů volí iPhone.

Je jasné, že po nějaké době je potřeba telefon vyměnit za jiný z mnoha důvodů. V takovémto případě lidé pořizují stále nejvíce telefon s Androidem, avšak už ne v tak hojném počtu jako při koupi telefonu prvního. iPhone si koupí o deset procent více zákazníků, konkrétně 29%. Telefon s Androidem si pořídilo o 11% méně lidí. Nutno zmínit, žepodobně tomu tak je i u platformy Windows Phone.

Nepříznivý trend pro Android pokračuje i u uživatelů pořizujících si třetí telefon. Androidí zařízení si koupí méně než polovina kupujících, kdežto iPhone si jako třetí telefon pořídí 37% lidí.

Studie dále zjistila, že majitelé iPhone používají telefon o něco intenzivněji, než v případě Androidu. Tedy více nakupují aplikace, více surfují na internetu apod.

Androidích zařízení je velká škála mluvíme-li o výkonu nebo cenové relaci. Máme zde kvalitní přístroje a také přístroje lacinějšího rázu. Při špatném výběru telefonu může být uživatel rozčarován a proto se rozhodne změnit přístroj společně s platformou, což může být důvodem, proč řada uživatelů nezůstane u Androidu. Avšak netroufáme si stanovovat jasné závěry této studie.

Napište nám do komentářů váš názor proč část uživatelů přechází od Androidu ke konkurence a zda vy plánujete zůstat věrni Androidí platformě.

Zdroj: The Guardian