Androidmarket.cz

Spekulace: Google představí Android 4.3, vylepšený Nexus 7 a bílý Nexus 4 v červnu

Letošní konference Google I/O mohla být pro některé čtenáře zklamáním, protože jsme se nedočkali představení nové verze Androidu. Google se nepochlubil ani novým zařízením z řady Nexus a jedinou útěchou tak mohl být pro některé Samsung Galaxy S4 s čistým Androidem. Podle některých zdrojů se ale představení dalších novinek od Googlu dočkáme už za několik týdnů, konkrétně 10. června.

Právě v tento den by měl být představen nový Nexus 7, který nabídne displej s jemnějším rozlišením 1920 x 1200 pixelů a čtyřjádrový procesor od Qualcommu. Podle webu DigiTimes se tablet začne prodávat v červenci za stejnou cenu, jako předchozí verze Nexusu 7.

Představen by mohl být také Nexus 4 v bílé barvě, o kterém se spekuluje už několik měsíců. Existenci nové barevné varianty potvrdilo samotné LG, které bílý Nexus 4 ukázalo na Google I/O 2013 (viz fotografie níže). A chybět by neměla ani nová verze operačního systému od Googlu, kterou by měl být Android 4.3 Jelly Bean.

Musíme však zdůraznit, že se jedná jen o spekulaci založenou na informacích z neověřených zdrojů. Proto bychom neměli být překvapeni, když Google v nejbližší době nic z výše uvedeného nepředstaví.

zdroj: Technodify, Phone Arena