Androidmarket.cz

Samsung údajně chystá vlastní Oculus Rift

Samsung je znám tím, že se snaží prorazit snad ve všech odvětvích spotřební elektroniky. Podle posledních zpráv je toto klišé stále blízko pravdy. Zákulisní informace totiž hovoří o plánech Samsungu, ve kterých se zmiňuje alternativu vůči v posledních týdnech a měsících tolik proklamovanému Oculus Rift.

Ten stihl doslova pohádkový příběh. Ze startupu, který vznikl vlastně především díky fanouškům z Kickstarteru, se stala seriózní herní platforma. Veřejnost tak trochu překvapila akvizice Facebookem, který krom svých flashových her v tomto byznysu vlastně de facto vůbec nefiguruje. Je však téměř jasné, že Oculus Rift a jeho pojetí rozšířené reality je budoucností.

Pochopil to i Samsung, který podle neoficiálních zdrojů plánuje v brzké době představení konkurenčního produktu. Ten by měl přímo konkurovat právě Oculusu Rift a oficiální odhalení se údajně plánuje na druhou polovinu letošního roku. Ani Samsung ale není ve hrách příliš zběhlý a je tak pravděpodobné, že jeho hardware bude cílit úplně na jinou část zákaznického spektra.

 

Zdroj: thedroidguy