Androidmarket.cz

Odemykání Galaxy Nexus pomocí obličeje aneb Fotka bohatě postačí

Ihned po oznámení faktu, že nový Galaxy Nexus, potažmo i jakýkoliv jiný Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich vybavený chytrý telefon s přední kamerkou bude mít schopnost odemknutí na základě rozpoznání obličeje se vyrojili dohady, jak bude dané zabezpeční prolomitelné. Přeci jen, na podobné služby většinou bohatě stačila leckdy i starší fotka, kterou v dnešní době internetových fotogalerií není problém sehnat i v případě, že daného člověka ani neznáte.

A bohužel nedávný test youtube uživatele potvrdil veškeré dohady, na odemknutí naprosto bezproblémů postačí i fotka, kterou navíc nemusíte ani tistknout, postačí ji zobrazit na displeji jiného telefonu.

Ačkoliv nejde o žádné nečekné zjištění, přeci jen dokud nebudou zpředu telefonů přitomny alespoň 2 kamery, tak se možnosti oblbnutí pomocí 2D obrázku asi nevyhneme, tak nám může tento případ připomenout, že i taková, pro mnoho lidí neosobní věc, jako fotografie obličeje může být poměrně snadno zneužita a možná neměla by tak být úplně veřejně vystavována.

Graf ceny produktu Samsung i9250 Galaxy Nexus poskytuje server Heureka.cz

Via: pha