Androidmarket.cz

Nová generace Pixelů nejspíš bude bez 3,5 mm jacku

Nedávno se objevily spekulace, že by se Google mohl stát dalším výrobcem, jenž ze svých zařízení může odstranit 3,5 milimetrový jack konektor, a přikloní se buď k bezdrátové technologii nebo připojení jackových komponentů přes USB-C.

 



 

V minulém roce jsme se rozloučili se smartphonovou řadou Nexus, která nás zásobovala top modely pár let, a naopak přivítaly nové zařízení Pixel a Pixel XL. Oba telefony jsou naprosto špičkové, jak po hardwarové stránce, tak i po té vzhledové. Pro Google je vyrábí tchaiwanská společnost HTC a spekuluje se, že se minimálně pro další model výrobce nezmění, jelikož je americká technologická velmoc s Pixely spokojena. Právě u dalších Pixelů se máme setkat s novými vylepšeními a změnani. Sercer 9to5Google přišel se zprávou (podle interního dokumentu Googlu), že druhá řada těchto telefonů nemusí obsahovat 3,5 mm jack konektor.

Vedle Applu, Motoroly nebo HTC by se Google stal další z významných výrobců chytrých telefonů, jenž by právě od tohoto standardu upustil. Sice se nejedná o oficiální informaci, ale již teď můžeme spekulovat, jak Google jacky nahradí. Nejspíš se setkáme s řešením jako u ostatních značek, a to připojení sluchátek do USB-C portu, buď přímo anebo přes speciální adaptér na jack konektor. Mohli jsme již zaslechnout i zprávy o tom, že by se u některých smarphonů mohli objevit i dva USB-C porty.

Na potvrzení těchto zvěstí si ale ještě počkáme, protože do představení nových Pixelů zbývá ještě několik měsíců.

 

Zdroj: mobilenet.cz