Androidmarket.cz

Nokia: Pokud neuspějeme s WP8, máme záložní plán [aktualizováno]

O tom, že Nokia měla před několika lety raději začít spolupracovat s Googlem než Microsoftem, už jsme slyšeli mnohokrát. Operační systém Windows Phone sice zatím není zlatým dolem, i přesto ale finský výrobce do této chvíle opakovaně odmítal použití Androidu ve svých smartphonech. Až v nedávném rozhovoru vysílaném finskou televizí uvedl Risto Siilasmaa, člen představenstva Nokie, že Android je pro společnost „záložním plánem“ pro případ, že by neuspěla s nedávno představeným Windows Phone 8. Risto Siilasmaa, člen představenstva Nokie, uvedl v rozhovoru pro finskou televizi, že Nokia má v případě neúspěchu Windows Phone 8 připravený záložní plán. I když nebyly uvedeny žádné podrobnosti, okamžitě se objevili spekulace, že záložním plánem by mohl být operační systém Android.

Risto Siilasmaa ale také dodal, že je spokojený s tím, jak se v současné době vyvíjejí věci týkající se WP8 a přechod na plán B pravděpodobně nebude nutný. Případný přechod Nokie na Android by ale ocenilo velké množství uživatelů. Telefony finského výrobce nabízejí výborný design a solidní zpracování, které by v kombinaci s high-end výbavou a operačním systémem od Googlu mohlo znamenat dobré prodejní úspěchy. Vzhledem k podepsané smlouvě s Microsoftem, ve které se Nokia zavazuje soustředit většinu svých sil na Windows Phone, je ale příchod smartphonu s Androidem a logem Nokia velmi nepravděpodobný.

Aktualizace: Omlouváme se za chybu v článku, která byla způsobena tím, že níže uvedený zdroj chybně citoval zmíněný rozhovor. Risto Siilasmaa neuvedl žádné konkrétní podrobnosti o záložním plánu. I když může jít například o vlastní operační systém, je Android jedním z nejpravděpodobnějších řešení.

zdroj: gsma