Androidmarket.cz

Na co jsme zapomněli aneb Přehled dalších novinek uplynulého týdne (1. týden 2013)

Po delší vánoční přestávce se vrací pravidelný seriál předstsvující další zajímavé novinky, které se minulý týden udály ve světě operačního systému Android. Níže uvedené novinky jsou příliš stručné na to, abychom o nich mohli napsat plnohodnotný článek nebo se zkrátka jen ztratili v našich RSS čtečkách a my jsme na ně zapomněli.

Samsung představí na MWC 2013 Galaxy Frame (GT-6810)

Společnost Samsung se chystá představit nový model do rodiny Galaxy – konkrétně se jedná o model Galaxy Frame. Ten by se měl svým výkonem zařadit mezi low-endy. Vzhledem k tomu, že již Samsung ohlásil i hadware, který chce do tohoto telefonu použít, můžeme ohlásit že specifikace se podobají na modely Galaxy Ace a Galaxy mini. Telefon totiž bude mít jedno-jádrový procesor 800MHz, 512MB RAM a rozlišení 320×480 pixelů.

Chystá Polaroid fotoaparát s Androidem?

Na internetu se objevila zpráva o tom, že Polaroid chystá svůj vlastní fotoaparát s Androidem. Dle Polaroidu by měl mít fotoaparát 18.1MPx snímač, Android 4, 3,5″ dotykovou obrazovku, blesk, Wi-Fi, výstup na sluchátka, HDMI. Zároveň by fotoaparát měl umožňovat focení panoramatických snímků (dokáže již Android 4.0) a detekovat obličeje. Musíme ale usoudit, že Polaroid si moc práce s vymýšlením designu nedal. Fotoaparát se totiž velice podobá na Nikon 1.

Google má problém – v jeho službách se objevily produkty Apple

Nadpis by Vás mohl trochu zarazit, ale bohužel je to tak. Google má totiž problém se svými hláškami v Android telefonech. První případ se stal ve Švédsku, kdy na uživatele Androida vyskočila hláška, že iPhone by mohl vyznačovat síťovou aktivitu. Tato chyba se vyskytuje u Galaxy Nexusu a mluví se dokonce i o Nexusu 4 a jedná se o úvodní nastavení telefonu.

Další problém Google zaznamenal tento týden, kdy se u Google Now  začla objevovat hláška „he now praises the iPad“. Konkrétně se jednalo o otázku „what is a giraffe“ , kde Google Now odpověděl celý text, ale za text dodal „he now praises the iPad“. Problémy zaznamenal i Google Translate, kde z Angličtiny do Francouzštiny při výrazu „filled with“ dodal k anglickému textu „with so much drama he now praises the iPad“. Chyba u Google Transalte a Google Now by měla být v těchto chvílích již opravena.

Madfinger Games chystají „něco“ nového

Brněnské studio Madfinger Games má 6. ledna začít testovat „něco“ nového. Jedná se nejspíš o finální rychlé testování mezi uživateli, aby poté mohli finální produkt představit na CESu 2013 v Las Vegas. Bohužel, nikdo netuší, o co by se mohlo jednat. Mluví se o tom, že Dead Trigger by mohl dostat multiplayer, nebo i o tom, že by se mírných vylepšení mohl dočkat i Shadowgun: Deadzone. Může se ale také o zcela novou hru

Vývojáři Temple Run zaznamenali 2,5 milionu stažení za den

Vývojáři populární hry Temple Run zaznamenli rekordní počet stažení za jediný den – číslo se zastavilo na 2,5 milionech stažení a nainstalování. Tento rekord se stal samozřejmě 24.prosince, tedy na Štědrý večer. Na závěr jen dodám, že ani 2,5 milionu stažení nestačilo k tomu, aby se hra dostala do TOP 5 na Google Play.


App Name
Developer
Free   

Samsung Galaxy S IV nebude dříve, než v květnu 2013

Minulý týden se objevila na internetu zajímavá zpráva o tom, že Samsung Galaxy S IV nebude dostupný na trhu dříve, než v Květnu 2013. Tato zpráva byla sdělena jednomu uživateli sociální sítě FaceBook přímo od libanonského zastoupení Samsungu.

CyanogenMod představil nový widget – Chromus

Konkrétně se jedná o novinku od nového roku v CyanogenMod 10.1 (Android 4.2), který podporuje widgety na uzamykací obrazovce. Jedná se o hodiny, které se stylem podobají na hodiny z čistého Androidu 4.2 . Cyanogen se chlubí velkou možností nastavení – zvláště na zamykací obrazovce.

MIUI končí s podporou ICS, v roce 2013 nabídne kód Jelly Beanu

Komunita Xiaomi, která se zabývá vývojem MIUI ROM ohlásila, že oficiálně ukončuje podporu MIUI 4.0 (verze s Ice Cream Sandwich) a začne vytvářet ROM pouze s Androidem 4.1 a vyšším. Pro komunitu by ale neměl být problém nadále vytvářet ICS ROM, neboť Xiaomi nabídla verzi 4.0 jako open-source. Verze s Jelly Beanem se uvolnění zdrojového kódu dočká až v tomto roce.

Samsung provedl benchmark neznámého zařízení

V NenaMark2 bylo spatřeno neznámé zařízení od Samsungu, které bude mít kódové označení GT-I9600. V Benchmarku zařízení dosáhlo 58,5 snímků za sekundu. Kromě výkonu nám benchmark také ukázal kousek hardware. Zařízení bude mít procesor 1,4 GHz, Grafiku Mali-400, rozlišení 1280×720 a vše poběží na Androidu 4.1.2 (Jelly Bean)

Motorole unikly specifikace telefonu Droid RAZR M

Na poslední zprávu, na kterou se dnes podíváme, bude únik informací od Motoroly. Ta připravuje zařízení Droid RAZR M, které bude mít 4,5″ HD display (1280×720). Co se týče výbavy, najdeme tam @1,5 GHz procesor Snapdragon S4 Plus, grafiku Adreno 225, 1GB RAM, 16GB ROM, slot na Micro-SD karty a velkou, 3300mAh baterii. Celé zařízení zezačátku poběží na Androidu 4.1 (Jelly Bean), Motorola ovšem plánuje aktualizaci na Android 4.2