Androidmarket.cz

Koncept: Samsung Galaxy S5 inspirovaný HTC One

Jak už bývá v posledních letech zvykem, Samsung si design své chystané vlajkové lodi střeží opravdu důkladně. O to větší prostor pro své nápady ale dostávají nejrůznější designéři, kteří vytvářejí koncepty Samsungu Galaxy S5. Jedním z těch, kteří světu ukázal vytouženou podobu dlouho očekávané novinky od Samsungu, je Hasan Kaymak.

Tento turecký designér je poměrně známý především pro koncepty zařízení s logem HTC. Jeho vášeň pro smartphony taiwanského výrobce se projevila i v konceptu Samsungu Galaxy S5. Vzhled přístroje je výrazně inspirovaný HTC One, a to včetně těla z hliníku a dvojice předních stereo reproduktorů.

Při tvorbě návrhu uživatelského rozhraní vycházel Hasan Kaymak z čistého Androidu 4.4 KitKat, který ale v jeho podání prošel několika úpravami. Nejzajímavějším prvkem je úplné odstranění notifikační lišty na odemykací obrazovce. Příchozí upozornění jsou spolu s informacemi o stavu baterie a signálu zobrazena pomocí povedeného widgetu.

Pokud vás tento koncept smartphonu zaujal, máme pro vás špatnou zprávu. S jistotou totiž můžeme říci, že skutečný Samsung Galaxy S5, k jehož představení dojde na začátku příštího roku, bude vypadat úplně jinak.

zdroj: Concept Phones via Phone Arena