Androidmarket.cz

Jižní Korea pro letošní rok chystá rychlé sítě

Zdá se, že nástup moderních rychlých sítí plánují snad na celém východě současně, jenom aby trochu poškádlili západ. Po Japonsku je Jižní Korea druhá země, která chce v letošním roce zahájit provoz sítí LTE – A.

O zahájení zavádění rychlých sítí v Japonsku jsme vám psali zde. Korejský operátor SK Telecom uvedl, že plánuje zavést do konce roku 2014 modernizovanou LTE síť, která zvýší svoji rychlost z původních 150 na 300 Mbps. Toho má být dosaženo užitím dvou 20 MHz sítí a zároveň jedné další. Podle některých zvěstí by měl tuto síť podporovat nový procesor od Qualcommu – Snapdragon 805.

Příští měsíc plánuje předvést SK Telecom novou sít s rychlostí 450 Mbps na Mobile World Congress v Barceloně. Tam samozřejmě bude fungovat jen v omezené míře a pouze pro představu návštěvníků. Je jisté, že s příchodem a rozmachem těchto sítí budou uživatelé potřebovat i zařízení, které dovolí přístup k těmto sítím v plném rozsahu.

V Jižní Koreji jsme se mohli setkat se Samsungem Galaxy S4 se Snapdragone 800, který data o rychlosti 150 Mbps podporuje a věřím tomu, že příští vlajková loď Samsungu, nebo například spekulovaný Vega Iron 2 od Pantechu, by mohli obsahovat chipset, který umožní i používaní LTE – A dosahující zmíněné rychlosti 300 Mbps. My můžeme zatím jen tiše závidět.

Zdroj: Engadget, Gsmarena