Androidmarket.cz

V restauraci s Google Glass: Nejspíš je budete muset sundat

Začátek masové produkce Google Glass má podle všeho započít příštím rokem. Spolu s tím vyvstávají otázky týkající se soukromí a používání přístroje na veřejných i soukromých prostranstvích.

Síťový inženýr ze Seattlu Nick Starr, který první chytré brýle od Googlu vlastní, se osobně setkal s nevraživostí vůči nim. Byl požádán personálem restaurace, aby si brýle buď sundal, nebo podnik opustil.

Podle jeho slov restauraci Lost Lake Cafe navštívil už nesčetněkrát, ale žádné problémy s nošením brýlí doposud neměl. Starr se vůči požadavku obsluhy restaurace ohradil na Facebooku se slovy, že by rád obdržel adekvátní vysvětlení a také omluvu.

Majitel této restaurace a dalších pěti podniků vydal totiž nedávno zákaz používání chytrých brýlí od Googlu ve všech jeho provozovnách. Zdůvodnil to zajištěním soukromí ostatním zákazníkům.

Rozhodně to není naposled, co o zákazu používání Google Glass slyšíme. Spolu s vypuštěním brýlí na běžný trh se jistě rozšíří i množství míst, kde si drahý přístroj budete muset z očí sundat.

 

Zdroj:talkandroid