Androidmarket.cz

IRIST, nezávislé smartwatch pro sportovce

Na trhu smartwatches se stále objevuje, celá řada zařízení, která jsou stále v procesu zlepšování a inovace. Již jsme si zvykli na zařízení od předních výrobců, jako je Samsung, LG a Huawei, která jsou si velmi podobné. Se zcela inovativní řešením přichází hodinky IRIST, které nevyžadují propojení se smartphonem.

Hodinky vznikly ve zkušeném týmu Intextu, který se soustředí hlavně na sportovce.  Proč říkáme, že jsou chytré hodinky IRIS nezávislé? Protože v sobě mají vše, co potřebujete, aby jste s sebou nemuseli tahat velké 5,5 palcové smartphony, které se vám nikam nevejdou když si jdete zaběhat.

Specifikace těchto watchphone je velice zajímavá, a hned se podíváme proč. Hodinky obsahují OLED displej 1,56 palce s rozlišením 240 x 240 pixelů. Pokud jde o hardware, mají MediaTek MT6572 dual-core procesor s taktem 1,2 GHz, obvyklá 512 MB ​​paměti RAM a 4 GB vnitřní paměti a baterií 600 mAh, která zajišťuje asi 200 hodin v pohotovostním režimu a 240 minut volání. Navíc nechybí ani odolnost proti vodě a prachu.

V hodinkách je slot pro Sim kartu, takže 3G datové přenosy jsou samozřejmostí. Dále tady máme Bluetooth 4.0, Wi-Fi připojení a dokonce i GPS. Ze zápěstí lze pořizovat fotografie s rozlišením 5 megapixelů. A kdyby to všechno nebylo málo, máme katalog Google Play Store kde jsou k dispozici aplikace, jako jsou mapy, hudba, kompas, krokoměr a dokonce i hlasové asistentky k usnadnění vašich sportovních relací.

Toto originální zařízení si můžete pořídit za 199 Euro na webu výrobce zde v sítí MediaMarkt nebo na eBay.