Androidmarket.cz

iOS 7 velmi připomíná Android. Inspiroval se Apple?

Zahraniční portál PhAndroid poukázal na velmi zajímavou věc. Porovnal totiž Android se současnou verzí operačního systému iOS 7, který si bude moci každý uživatel stáhnout zdarma na starší verzi systému již 18.září, a neuniklo mu několik podobností.

Design uzamknuté obrazovky a rozložení funkcí je velmi podobný.

Oba systémy nabízí velmi podobnou uzamknutou obrazovku. Dále stojí za zmínku rádio na službě Apple iTunes, u kterého se také nabízí otázka, zdali se Apple neinspiroval u Androidu. Kromě vytváření vlastních seznamů skladeb lze využít i poslech doporučených stanic.

Pokud bychom srovnávali kalendáře na iOS a na Androidu, pak můžeme hrát hru, ve které se hledají rozdíly na dvou obrázcích. Jenže u kalendáře to nekončí, velmi podobní si jsou aplikace Apple Mail a Gmail. Koncept designu si je velice podobný. Všimněte si například stejného umístění hvězdiček a označování emailů.

 

 

V levé části se nachází mailová aplikace od společnosti Apple, vpravo pak Gmail.

K tomu můžeme přidat i vytvořený multi-tasking na iOS, ve kterém se vyvolává seznam aplikací na pozadí a zobrazují se stejně jako na Androidu. Součástí je i zapínání Bluetooth, či Wi-Fi, nebo manipulace se zvuky.

Zdroj: PhAndroid