Androidmarket.cz

Instagram brzy přijde s automatickým překladem obsahu

Instagram nedávno oznámil, že dosáhl milníku 500 milionů aktivních uživatelů. Je to teď skutečně globální síť, kterou používají po celém světě stovky milionů lidí pro sdílení svých  fotografií a videí. Samozřejmě nemluvíme všichni stejným jazykem, ale to neznamená, že nemůžeme překonat jazykovou bariéru a sdílet obsah i s cizinci. Instagram slíbil, že brzy začne automaticky překládat profily a popisky.

Společnost uvedla, že už příští měsíc uživatelé uvidí tlačítko pro překlad, které nám umožní si přečíst texty napsané v cizích jazycích bez jejich znalosti.

Díky tomu bude velmi jednoduché porozumět popiskům pod fotografiemi a popisům profilů, takže už nebude nutné vše zkopírovat a vložit do nějaké jiné služby pro překlad, jako je například překladač Google nebo Bing.

Tato funkce bude podporovat překlad všech popisků profilů, fotografií a dokonce i komentářů. Bezesporu je to velice užitečná funkce, jelikož většina z nás neumí více než dva jazyky, a tudíž si většinou nepřečteme nic, co není v češtině, slovenštině nebo třeba angličtině.

Instagram by měl tuto funkci brzy uvolnit a do té doby si musíme počkat, jaké jazyky budou při startu podporovány, samozřejmě doufáme, že čeština mezi nimi bude.

Zdroj