Androidmarket.cz

Facebook telefony HTC First jsou propadák, jejich prodej bude údajně velmi rychle ukončen

Před více než měsícem bylo s velkou slávou představeno HTC First, úplně první smartphone vytvořený pro Facebook. Podle analytiků je však počet prodaných kusů u amerického operátora AT&T, kde je HTC First exkluzivně dostupné, jen velmi malý.

O nezájmu o smartphone svědčí také fakt, že už necelý měsíc po začátku prodeje snížil operátor cenu novinky z 99 na 0,99 dolaru se smlouvou. Podle interního zdroje se chystá AT&T v brzké době vyřadit HTC First z nabídky a uvolnit tak místo pro smartphony, o které bude větší zájem. Neprodané kusy budou navráceny zpět taiwanskému výrobci, který s nimi bude muset naložit po svém.

Co stojí za neúspěchem Facebook smartphonu? Jako nejčastější nevýhoda je zmiňován launcher Facebook Home, který sice uživatelům umožňuje být stále v kontaktu s přáteli na sociální síti, ale používání ostatních funkcí smartphonu už tak pohodlné není. Kdyby přitom HTC First mělo čistý Android, jednalo by se o běžný smartphone střední třídy s líbivým designem.

Otázkou zůstává, jak by prodeje smartphonu vypadaly, kdyby se HTC a Facebook rozhodli pro lepší propagaci svého smartphonu nebo prodej po celém světě, nikoliv pouze v USA.

zdroj: BGR