Androidmarket.cz

Facebook pokračuje v akvizicích, nově mu patří i fitness aplikace Moves

Moves je šikovná aplikace, která umí hravě zastoupit krokoměr. Díky rozmanitému zastoupení čidel ve vašem smartphonu dokáže rozpoznat, zda zrovna běžíte, jdete nebo se vezete. Díky tomu se o svém celodenním pohybu dozvíte takřka vše. Ke všemu je zdarma a neotravuje nevkusnou reklamou. Zní to jako recept na skvělou aplikaci a také že byl.

Důkazem toho může být i právě proběhlá akvizice sociálním gigantem Facebook. Ten už po několikáté skoupil úspěšný a nevýdělečný startup. Nejdříve to byl Instagram, pak WhatsApp a nyní již zmíněný Moves. Zuckerbergovy plány s budoucností aplikace jsou však poněkud nejasné. Hovoří se o lepší lokalizaci uživatelů a díky tomu také o lepším zacílením reklamy a pochopitelně také příspěvků.

Samotný Facebook ovšem zatím v souvislosti s akvizicí nevydal žádné oficiální prohlášení a o odkoupení informovalo samo zastoupení Moves mailem, jež byl určen uživatelů. Zástupci Moves v něm také slibují, že osobní data uživatelů zůstanou i nadále anonymní a nebudou nikterak synchronizována s účtem na Facebooku bez vašeho výslovného svolení.

 

Zdroj: Moves