Androidmarket.cz

Další patent Samsungu, tentokrát pro zámek displeje

Samsung pravděpodobně vyvíjí funkci pro odemykání displeje gesty. Do jisté míry se mohl rozhodnout pro nabídnutí další možnosti zabezpečení displeje poté, co LG přišlo s pokročilou funkcí pro odemykání displeje Knock On a Knock Code. Nový patent Samsungu by měl dovolit heslo si bez nadsázky nakreslit.

Místo klasického dotyku nebo poklepání jako má LG, by se tak dalo zařízení odemknout zadáním zvoleného nakresleného obrazce. Displej by měl reagovat na dotyk i ve chvíli, kdy je vypnutý. Tedy stejně jako u Knock Code byste kreslili obrazec podle vašeho vzoru, přičemž při shodě by se vám displej odemknul a rozsvítil. Zcela jistě se jedná o výhodu při dnešní velikosti některých telefonů, protože často potřebujete k manipulaci obě ruce k odemčení zařízení. Tímto by se mohl problém částečně eliminovat.

Podle patentu nezáleží na tom, jakým směrem, způsobem nebo v jaké velikosti obrazec nakreslíte, nejdůležitější je, že musí mít alespoň jeden průsečík. Maximální možný počet průsečíků zmíněn není. Nastavení umožní, aby mohlo být zvoleno například pro jeden průsečík odemčení displeje a pro dva průsečíky spuštění vámi navolené aplikace.

Zajímavé by mohlo být nejen spojení s displejem citlivým na sílu vyvíjeného tlaku na něj, ale také použití u řady Note, kde by se pro vytvoření obrazce využil S Pen.

Zdroj: Phonearena, USPTO