Androidmarket.cz

Cloudové úložiště Google Drive bude možná spuštěno už na začátku dubna

Na internetových stránkách Giga OM se objevili další informace o dlouho očekávané službě Google Drive. Cloudové úložiště od Googlu by mělo být spuštěno už velmi brzy, konkrétně první týden v dubnu.

Zpočátku bude Google Drive údajně nabízet jen 1 GB volného prostoru zdarma pro vaše soubory. Očekáváme však, že americký gigant zvolí stejnou strategii, jako dříve u Gmailu. Když Google spustil beta verzi Gmailu, měli uživatelé k dispozici jen omezený prostor pro své e-maily, až do dnešního dne se ale kapacita postupně navyšuje.

Už dříve jsme vás také informovali o tom, že Google Drive bude dostupné s otevřeným API, takže jej budou moct využívat i služby třetích stran. Samozřejmostí bude i provázanost s ostatními službami od Googlu.

I když zatím nepadly žádné informace o mobilních aplikací, pravděpodobně bude krátce po spuštění služby vydána oficiální aplikace Google Drive pro Android. A nakonec máme dobrou pro všechny firemní zákazníky: nové cloudové úložiště bude určené i pro uživatele Google Apps.

Těšíte se na chystané cloudové úložiště Google Drive? Myslíte si, že má nová služba překonat současné lídry v oboru? Napište svůj názor do komentářů pod článkem.

zdroj: pha