Androidmarket.cz

ChromeBook Pixel: Spousta pixelů a vysoká cena

Google nedávno představil novou generaci chromebooku, která již před začátky prodeje vypadá velice slibně. Jeho zpracování vypadá kvalitně a hardware, který je uvnitř, patří mezi nejmodernější. Pojďme se na něj podívat.

Display

Velkou chloubou tohoto laptopu je rozlišení, které dosahuje rekordních 2560×1700 pixelů. Úhlopříčka tohoto notebooku je 12,85 palce, což odpovídá hustotě 239 pixelů na palec.

Kromě rozlišení display zaujme ještě dalšími vlastnostmi. Například tím, že v tomto laptopu není využit obyčejný display, ale dotykový, který podporuje dokonce multidotykové ovládání. Display by měl dle informací umět i některá gesta, která se používají například na trackpadu u MacBooku.

Konektivita

Vzhledem k tomu, že tento notebook využívá plně cloudového systému, nejdůležitějím prvkem je konektivita. V notebooku nalezneme Bluetooth 3.0, WiFi se standardem 802.11 a/b/g/n a také existuje verze s LTE připojením. Dále u notebooku nalezneme 2 x USB 2.0, Mini Display port a nesmí chybět ani čtečka karet.

Hardware

Co se týče hardwarového vybavení, které pohání notebook, není na tom o nic hůře. Jako procesor byl zvolen Intel Core i5 (dual-core) o taktu 1,8 GHz, běžící na architektuře Ivy Bridge, grafickým čipem je tedy Intel HD 4000. Velikost RAM u tohoto notebooku patří k dnešnímu standardu – 4 GB.

Vzhledem k tomu, že notebook nepotřebuje moc úložného prostoru, nalezneme zde pouze 32 GB SSD disk, u LTE verze se bude jednat o 64 GB SSD. S koupí laptopu dostanete taky 1 TB místa na Google Drive po dobu tří let.

Cena

Chromebook Pixel je velice na první pohled velmi zajímavý, atraktivnost mu bohužel bude kazit cena. Základně bude k dostání za 1299 dolarů, u LTE verze si pak připlatíte zdalších 200 dolarů. V českých korunách to znamená přibližně 23 respektive 27 tisíc korun.

Za tu cenu bych si mnohem raději pořídil MacBook, na kterém lze provozovat i Windows, což u tohoto notebooku nepůjde jinak, než za pomoci hacku. Předprodej je v tuto chvíli odstartován pouze na Google Play

Zdroj: Dotekomanie