Androidmarket.cz

CCleaner se dočká mobilní verze pro Android

CCleaner je populární počítačový program, který slouží k vyčištění počítače od nepotřebných souborů a optimalizaci registrů. Jeho vývojáři z Piriform na svém blogu oznámili, že chystají mobilní verzi tohoto nástroje, která bude určena pro smartphony a tablety s Androidem.

Vzhledem k odlišnosti platforem je jasné, že CCleaner pro Android nabídne trochu jiné funkce než jeho počítačové verze pro Windows a Mac. Základní princip, tedy a zrychlení vyčištění zařízení od nepotřebného nepořádku, však jistě zůstane stejný. Vývojáři slibují, že mobilní CCleaner bude mít jednoduché uživatelské rozhraní a nabídne funkci vyčištění jedním kliknutím.

Aplikace je zatím jen ve stádiu vývoje a interního testování. Kdy dojde k vydání finální verze zatím vývojáři neoznámili. Do té doby si však dávejte pozor na nejrůznější falešné napodobeniny, které mohou vašem Androidu spíše uškodit. Včera se například v Google Play Store objevila aplikace, která se vydávala za oficiální mobilní verzi CCleaneru. Po nahlášení některých uživatelů byla podvodná aplikace odstraněna.

První ukázka aplikace CCleaner pro Android

zdroj: piriform