Androidmarket.cz

Budeme telefon odemykat novým způsobem? Apple připravuje revoluční novinku!

Izraelská firma Realface se stala novou akvizicí ze strany Applu. Společnost, jenž se zabývá technologií rozpoznávání tváří, vytvořila produkt, který by již u příštích iPhonů mohl nahradit senzor Touch ID. Apple tedy nejspíš počítá s odstraněním Home buttonu, aby mohl být displej rozšířen ke spodní hraně.



 

Izraelský magazín Calcalist přišel s informací, že Apple koupil firmu Realface se zaměřením na vyvíjení technologií rozpoznávání obličejů. Americký gigant přišel s koupí ve chvíli, kdy koluje mnoho informací o tom, že v další generaci iPhonu se pro úsporu místa na přední straně počítá s odstraněním domovského tlačítka se senzorem Touch ID a odemykání bude tedy na bázi rozpoznávání tváře uživatele.

 

iPhone 8, jenž by měl být v září představen jako nový model veleúspěšné série smartphonu, se má rozloučit s velkými rámečky kolem displeji a také nahradit místo po odstranění tlačítka Home. Kolujou i spekulace, že by si Apple dovolil zabudovat čtečku otisků prstů přímo do displeje nebo dokonce by si každý z těchto dvou našel své místo zvlášť.

 

Technologická společnost Realface, která se do hledáčku Applu dostala již pár měsíců po svém založení v roce 2014, zaměstnává desítku lidí a mezi její aplikace může zařadit např. počin Pickeez, jenž dokáže projít sociální sítě daného uživatele a vybrat ten nejlepší profilový obrázek.

Zdroj: mobilenet.cz