Androidmarket.cz

Avast odkoupil za 1,3 miliardy dolarů AVG

Pokud používáte bezplatný antivirus, je docela pravděpodobné, že se jedná o Avast nebo AVG, jelikož se jedná o jedny z největších hráčů na tomto trhu. Oba jsou poměrně silným a všestranným řešením, ale zaměřují se na nepatrně odlišné trhy, což ostatně potvrzuje i dnes oznámený obchod.

Avast nabídl společnosti AVG určité množství peněz v hotovosti a zbytek ve splátkách, přičemž AVG tuto nabídku nadšeně přijalo a má za to, že je to skvělé pro budoucnost a akcie společnosti.

Avast nabízí za jednu akcii AVG 25 $, což je o 30% více než je současná cena akcií společnosti na trhu, takže AVG radí akcionářům, aby tuto nabídku přijaly.

Slova ze strany AVG:

Jsme přesvědčeni o tom, že když spojíme své síly se společností Avast, hodně podpoříme naše cíle růstu a uděláme to nejlepší pro naše akcionáře, … Tato změna umožní urychlit investice na rostoucích trzích a nadále se zaměřovat na poskytování komplexních a jednoduchých řešení pro spotřebitele a podniky.

Pokud jde o Avast, zdá se, že se nechystá na žádnou významnou restrukturalizaci a v současné době neplánuje dostat uživatelskou základnu AVG ke svému Avastu. Avast totiž vidí velký potenciál v tom, že AVG používá 400 milionů uživatelů na počítačích a 160 milionů uživatelů na svých mobilech. Avast se vyjádřil takto: „jedná se nám de facto o senzory, které nám poskytují informace o malwarech, díky čemuž nám je následně pomohou objevovat a zneškodnit hned jakmile se objeví,“. Rozhodně chytrý strategický tah.

Dohoda by měla být dotažena do konce někdy od 15. září do 15. října, což závisí hlavně na regulačních úřadech.

Zdroj