Androidmarket.cz

Apple uspěl u soudu: Samsung Galaxy Tab 7.7 se nesmí prodávat v Evropě

Soud v německém Düsseldorfu dnes rozhodl ve prospěch Applu, který žaloval Samsung. Design Galaxy Tabu 7.7 je totiž podle amerického výrobce příliš podobný designu iPadu.

Samsung Galaxy Tab 7.7

První problémy s tímto tabletem se objevily už minulý rok v září, kdy jej Samsung musel na žádost Applu odstranit z veletrhu IFA 2011 v Berlíně. A i dnes je problémem design hran a zadní strany zařízení, které se příliš podobají iPadu. Soud proto zakázal prodej Samsungu Galaxy Tab 7.7 na všech trzích v Evropské unii včetně České republiky. Jedinou vyjímkou je samotné Německo, kde se tablet nesmí prodávat už od loňského října.

Korejský výrobce je údajně rozhodnutím soudu zklamán a hodlá provést maximum, aby se tablet dostal k evropským zákazníkům. Rozhodnutí německého soudu je však konečné a nelze se proti němu odvolat.

Druhé rozhodnutí, které padlo u soudu v Düsseldorfu, ale už pro Apple není tolik pozitivní. Americká společnost totiž neuspěla se svou stížností na design Galaxy Tabu 10.1N, který se také podobá iPadu. Jde přitom o předělávku populárního Galaxy Tabu 10.1 „na míru Applu“, která je určena výhradně pro německý trh, kde má Samsung největší potíže s žalobami od jablečné společnosti.