Androidmarket.cz

Apple nejspíš brzy otevře nové výrobní linky v Indii! Měli by si z něj vzít příklad i jiní výrobci?

Pověsti o tom, že Apple otevře nové výrobní linky v Indii, nejsou zcela nové, ale nejnovější zprávy naznačují, že jednání mezi Foxconnem, což je největší výrobce společnosti z Cupertina a indickou vládou jsou již v pokročilém stadiu a dohoda je prý blízko k podpisu.

Zprávy říkají, že Foxconn chce v Indii odkoupit 1200 akrů pozemků a již má předběžně vybraných několik lokalit, ze kterých bude vybírat. Celkové náklady na projekt by se měly pohybovat někde kolem 10 miliard dolarů a výrobní jednotky, které budou exkluzivně pro výrobky značky Apple, by měly začít fungovat zhruba 18 měsíců po podepsání dohody s vládou.

Samozřejmě, není zatím nic oficiální, ale vzhledem k tomu, že pro indickou vládu je jednou z priorit nalákat do země investory, je rozumné předpokládat, že se brzy dočkáme iPhonů „Made in India“. Někteří výrobci již v Indii svou elektroniku vyrábějí, ale tomuto trhu stále jednoznačně vládne Čína, myslíte si proto, že by bylo dobré, kdyby své výrobní linky postupně umístilo do Indie více výrobců?

Zdroj