Androidmarket.cz

Podle tohoto průzkumu vlastně většinu funkcí našich telefonů ani nepotřebujeme.

Tvůrci smartphonů neustále hledají nové funkce pro zlepšení a snaží se odlišit své výrobky od výrobků konkurence. Škoda jen, že ve většině případů je tato snaha k ničemu, alespoň podle výsledků nedávné studie.

V průměru, je používáno pouze 8 funkcí nebo aplikací pravidelně, zatímco dalších 6 je používáno příležitostně. Vzhledem k tomu, že v průměru má smartphone asi čtyřicet speciálních funkcí, je velmi jednoduché si spočítat, že jsou využívány asi na 35%.

Pro mnoho technologických nadšenců jsou některé funkce nezbytné a často je používají, avšak většina normálních uživatelů vám řekne, že tyto funkce vůbec nevyužívají. Těmito funkcemi máme na mysli například skenování otisků prstů a mnoho dalších schopností.

Pouze 8% respondentů využívá svůj smarthone naplno, zatímco 67% tvrdí, že většina z funkcí telefonu jsou naprosto zbytečné věci. Mnohým stačí, aby smartphone dokázal volat, přijímat hovory a posílat textové zprávy, i když v poslední době roste zájem o fotografování a procházení internetu.

A kolik funkcí v telefonu používáte každý den vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: TuttoAndroid