Androidmarket.cz

Market Helper byl aktualizován na verzi 1.1

Před více než měsícem byl vydán užitečný nástroj s názvem Market Helper, který uživateli pomůže se stahování aplikací, které jsou v Google Play Store nekompatibilní s jeho smartphonem či tabletem. Market Helper sice také vyžaduje root, na druhou stranu je však jeho používání poměrně jednoduché a nedochází při něm ke změně systémového souboru build.prop.

Market Helper se tento týden dočkal aktualizace na verzi 1.1, která přináší hned několik významných vylepšení. Do seznamu byly přidána nové telefony a tablety, za které může uživatel své zařízení vydávat. Nově umožňuje Market Helper také změnu mobilního operátora, kterých je v nabídce opravdu mnoho.

Další novinkou je možnost změny účtu usnadňující používání nástroje uživatelům, kteří jsou přihlášeni pomocí více Google účtů. Vývojář také přidal podporu zařízení se starším Androidem 2.2 Froyo a opravil některé chyby, se kterým se potýkaly předchozí verze aplikace.

Jak Market Helper používat?

Market Helper si můžete zdarma stáhnout ze stránek vývojáře. Po spuštění aplikace si můžete z daného seznamu vybrat libovolný smartphone nebo tablet, za který chcete svůj současný přístroj maskovat. V případě potřeby můžete změnit také mobilního operátora a vyberte požadovaný Google účet, ke kterému budete chtít změnu přiřadit.

Po vybrání vhodného telefonu či tabletu z nabídky klikněte na tlačítko „Activate“. Po úspěšné aktivaci se nezapomeňte přihlásit do Google Dashboard – nemusíte zde nic konkrétního dělat, stačí tuto stránku otevřít a přihlásit se pomocí svého Google účtu.

Po dokončení tohoto kroku by se v Google Play Store mělo objevit nové zařízení, které jste si nastavili a vy tak můžete stahovat i aplikace, které se dosud jevili jako nekompatibilní. Nezapomeňte však, že Market Helper vám pouze pomůže obejít toto omezení v Google Play Store, ale v žádném případě nezaručí, že aplikace bude po instalaci na vašem zařízení fungovat bezchybně.

Pokud chcete vše vrátit do původního stavu, tj. aby se vaše zařízení identifikovalo v Google Play Store pod svým skutečným názvem, postupujte následovně. První možností je spuštění aplikace, vybrání položky s názvem „Restore“ a kliknutí na tlačítko „Activate“. Nebo můžete jednoduše restartovat svůj telefon nebo tablet (se zapnutým připojením k internetu) a znovu se přihlásit v Google Dashboard.