Androidmarket.cz

Jízdní řády – IDOS v kapse

Aplikace, které slouží jako jízdní řády je mnoho. O některých z nich jsme již psali. Ať už se jedná o velmi užitečnou aplikaci NaVlak, nebo offline jízdní řády CG Transit.

Dnes se podíváme na aplikaci, která je nejblíže samotnému IDOSu, jak ho známe z PC verze. V mém telefonu patří k nejpoužívanějším aplikacím a to především díky své přehlednosti, aktuálnosti a také proto, že je zdarma. ,,Jízdní řády“, jak zní oficiální název aplikace vyšla z dílny českého vývojáře Františka Hejla, tedy od tvůrce aplikace Pubtran, která byla dostupná ještě před Jízdními řády.

Jedná se prakticky o stejnou aplikace, které změnil uživatelské prostředí a přidal pár nových funkcí navíc, aby odpovídala klasickému webovému prohlížeči.

Uveďme si nejdůležitější funkce s popisem:

          

V nastavení aplikace, do kterého se dostanete z úvodní obrazovky kliknutím na ikonku ozubeného kolečka si dále můžete nastavit možnost ,,přes“, v tomto případě se mezi počátečním a cílovým městem vytvoří město, přes které požadujte, aby vlak jel. Pokud tedy víte, že vlak často jezdí přes Brno, ale tentokrát potřebujete jet přes Olomouc, stačí do aplikace svůj požadavek zadat.

Dále máte na výběr možnosti jako: vhodné pro cyklisty, volba: přímý spoj, v případě že nepotřebujete přímý spoj, můžete si nastavit maximální počet přestupů. V tomto případě se také hodí možnost: minimální čas na přestup, kde aplikaci přesně nadiktujete, kolik minut potřebujete na přestup.

Další možností je vybrat si, jakými vlaky chcete do cílové destinace přijet. Máte na výběr mezi: vlaky nejvyšší kvality (SC), vyšší kvality (EC, IC), meziregionální vlaky (R) a nakonec regionální (Os, Sp). Ve výčtu také nechybí možnost jako autobusy, lodě a ostatní.

Aplikace by dle mého názoru neměla chybět v telefonech těch, kteří jsou prostě zvyklí na pdoobu internetového vyhledávače jízdních řádů IDOS. Apliakce je přehledná, plná funkcí což cestování hromadnými dopravními prostředky zpříjemní. Aplikace je dostupná zdarma přímo na Google Play.


App Name
Developer
Free