Androidmarket.cz

Google aktualizoval své aplikace Gmail, Street View a Play Books

Google během včerejšího dne aktualizoval hned několik svých aplikací pro Android. Pojďme se krátce podívat na novinky, které nové verze přinášejí.

Gmail

Gmail přináší nejvíce novinek pro uživatele tabletů s Androidem 3.2 Honeycomb, kteří získali několik funkcí známých z gmailu pro Ice Cream Sandwich. Jedná se například o jednodušší přechod mezi otevřenými zprávami pomocí tzv. swipování (tažení prstem po displeji), zobrazení nejnovějších štítků, nastavení notifikace pro každý štítek zvlášť a synchronizace zpráv z posledních 30 dnů.

Pro uživatele Androidu 2.2 Froyo nebo 2.3 Gingerbread aktualizace znamená vydání nového API rozhraní štítků pro vývojáře aplikací třetích stran a vylepšení výkonu aplikace Gmail.


App Name
Developer
Free   

Street View

Poslední aktualizace aplikace Street View (součást Google Maps) přináší nový panel akcí pro zařízení se systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich a také přístup k snímkům ulic v Rusku a Jižní Korei.


App Name
Developer
Free   

Google Play Books

Čtečka knih od Googlu přináší v nejnovější verzi zcela nové uživatelské rozhraní (včetně působivého 3D otáčení stránek) pro Android 2.2 Froyo a 2.3 Gingerbread. Úplně všem uživatelům aktualizovaná verze nabízí možnost offline vyhledávání v knihách, nové zkratky z domovské obrazovky pro jednotlivé knihy a upravené chování aplikace při používání funkce Text-to-Speech.


App Name
Developer
Free