Androidmarket.cz

CyanogenMod byl vydán ve verzi 10.2 M1. S KitKatem vývojáři příliš nespěchají

Na konci týdne vydali vývojáři další sestavení CyanogenModu 10.2, který je postaven na Androidu 4.3 Jelly Bean. Nové sestavení má označení M1 a mělo by být dostatečně stabilní i funkční pro běžné každodenní používání. Nejnovější verzi ROM bude možné v nejbližší době stáhnout z oficiálních stránek. CyanogenMod 10.2 M1 bude zpočátku dostupný pro více než 70 smartphonů a tabletů, ale další jistě přibudou v budoucnu.

CyanogenMod a Android 4.4 KitKat

Kromě toho se vývojáři CyanogenModu vyjádřili k nejnovějšími Androidu 4.4 KitKat, jehož zdrojový kód byl nedávno přidán do AOSP. V budoucnu se zcela jistě dočkáme CyanogenModu, který bude postaven na Androidu 4.4 (a pravděpodobně bude mít v názvu číslovku 11), ale přesnější termín vydání zatím oznámen nebyl. Vývojáři s prací na KitKatu zatím příliš nespěchají a jejich prioritou je dokončit vývoj CyanogenModu 10.2.

Jednou z výhod Androidu 4.4 KitKat je vylepšená optimalizace, díky které by měl být systém plynulý i na slabších strojích s 512MB RAM. Vývojáři CyanogenModu ale upozorňují, že dostupnost alternativních ROM závisí na mnoha dalších faktorech, jako jsou například ovladače. Proto by majitelé starších smartphonů a tabletů běžících například na Gingerbreadu neměli očekávat dostupnost nového CyanogenModu.

zdroj: CyanogenMod (blog), CyanogenMod (Google+), Android Community