Androidmarket.cz

73 % rodičů nepovolí svým dětem provolat více než 200 Kč

Nikoho dnes již nepřekvapí že se věk českých dětí, které vlastní mobilní telefon, neustále snižuje. Zatímco převážná většina dětí narozených před rokem 2005 dostala první telefon až v devíti letech, dnes mobil není výjimkou ani u pětiletých. Prvňáci a druháci už mobilní telefon berou jako standard, pro dvanáctileté je samozřejmostí.

Hlavním impulzem pro pořízení mobilu dítěti je právě nástup do školy, kdy rodiče mají starost o bezpečnost a chtějí pravidelně kontaktovat své dítě právě přes mobil. Právě ve věku 6-10 let získá svůj první mobil 71% školáků, k této statistice je nutno připočítat 13% předškoláků, jenž mobil získají již v 5 letech.

Důvody rodičů jsou různé 64% respondentů průzkumu vítá, že dítě může v případě nouze zavolat o pomoc, 36 % dotazovaných pozitivně hodnotí také možnost spojení s dalšími členy rodiny, například prarodiči.“  Jen 16 % účastníků průzkumu přiznává, že je ke koupi telefonu dítě přimělo z důvodu sociálního tlaku – chtělo jej, protože jej měli ostatní.

Měsíčně pak 73 % rodičů nepovolí svým dětem provolat více než 200 Kč. Jen 8 % dětí za telefon utratí více než 300 korun měsíčně. V kategorii do 15 let převládají předplacené karty, jenž nalezneme u 72% dětí. Daná data byla získána z průzkumu, který pro  provedla společnosti  NMS Market Research, jenž provedla pro virtuálního operátora SAZKAmobil.

Jak řešíte útraty za mobilní volání, SMS a data v rodině vy?