Androidmarket.cz

Návod: Informace o Domovské obrazovce

Po přihlášení se Vám zobrazí domovská obrazovka, která je základní plochou pro přístup ke všem funkcím vašeho telefonu. Naleznete na ní  ikony aplikací, widgety, odkazy, hodiny a jiné další  funkce.  Domovskou obrazovku  si můžete upravit dle libosti. Zaměnit předistalované widgety či změnit obrázek na pozadí, tak aby Vám co nejlépe vyhovovala.

Jak můžete vidět na obrázku výše, v horním části displeje se zobrazuje stavová lišta, na které naleznete informaceme o stavu telefonu, čas či ikony s různými oznámeními (přichozí zpráva, zmeškaný hovor, budík atd..). Na domovské obrazovce máte možnost si zobrazit nainstalované aplikace  stiskem ikony spouštěče (menu) ve spodní části displeje. Dále ve většině přístrojů s Androidem naleznete sluchátko to Vám umožní přístup k číselné klávesnici, správci hovorů a seznamu kontaktů. Ikonka zeměkoule Vám umožní přistup k internetu přes webový prohlížeč.

Aktivování telefonu

V případě, že telefon delší dobu nepoužíváte, obrazovka ztmavne a přepne se do usporného modu, kvůli šetření baterie. Probuzení telefonu probíhá stisknutím tlačítka zapnout/vypnout. U některých přístojů tomu může být i jinak. Pokud je displej zablokován, musíte ho odemknout nakreslením gesta odblokování, nebo vložením hesla či PIN kódu. Vše zaleží na Vašem nastavení.

1 Stiskněte tlačítko napájení.

2 Přesuňte prstem ikonu zablokování doprava.

Objeví se zobrazení, které jste posledně sledovali.

Návrat na Domovskou obrazovku

Kdykoli, v jakékoliv situaci, stiskněte tlačítko Domů .

Zobrazení dalších částí Domovské obrazovky

Přemístěte prst doleva nebo doprava přes zobrazení Domovské obrazovky.

Rozšíření Domovské obrazovky poskytuje více místa pro widgety, odkazy a další položky.

Malé tečky ve spodní levé a pravé části znázorňují, na které ploše menu se právě pohybujete.

Přidržením prstu na malých tečkách ve spodní levé a pravé části displeje zobrazíte miniatury Domovské obrazovky a jeho rozšíření. Požadovanou plochu můžete dotykem následně zobrazit, tím si usnadníte a zrychlíte polohování, pokud chcete přejít z první na pátou plochu.


zdroj: Návod k použití OS Android 2.3 [AUG-2.3-103]