Androidmarket.cz

Samsung Galaxy S III bude mít 4,8″ displej a keramický kryt

Na internetu neustále kolují nejrůznější informace o výbavě nové vlajkové lodi Samsung. S úplně novými informace nyní přišel server BGR, který mimo jiné uvádí, že se novinka začne prodávat ve stejný čas na všech světových trzích.

Galaxy S III by mělo mít 4,8palcový displej, což by odpovídalo spekulacím, že Galaxy Nexus zapadá svou velikostí displeje mezi Galaxy S II a S III. Novinka od Samsungu tedy znovu zvýší laťku velikosti displejů u chytrých telefonů s Androidem.  Nesmíme zapomenout, že displeje s podobnou uhlopříčkou 4,7″ budou mít nové vlajkové lodi jiných předních výrobců: HTC One X a LG Optimus 4X HD. Ačkoliv se zpráva nezmiňuje o dalších vlastnostech displeje Samsungu Galaxy S III, můžeme očekávat, že půjde o technologii Super AMOLED Plus a HD rozlišení (720p).

Druhou vlastností, kterou tentokrát jistě ocení všichni uživatelé očekávající Galaxy S III, je zadní kryt vyrobený ze zesíleného keramického materiálu. Ano, Samsung konečně dává sbohem často kritizovanému plastu, který je sice levný, lehký a poměrně odolný, ale neposkytuje pravý pocit luxusu, který se u vlajkové lodi očekává.

Nesmíme zapomenout ani na starší informace, podle kterých bude mít Samsung Galaxy S III tloušťkou jen 7 mm, tedy o 1,5 mm méně než Galaxy S II. Ve výbavě by měl být také 8mpx zadní a 2mpx přední fotoaparát, čtyřjádrový procesor, 2GB RAM a samozřejmě Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Korejské zdroje uvádí, že se Samsung Galaxy S III začne prodávat během letošního května. Otázkou zůstává, kdy a kde bude telefon představen. Na MWC 2012, které začíná 27. února v Barceloně, to totiž podle oficiálního vyjádření Samsungu nebude.

zdroj: ac