Androidmarket.cz

LG Optimus G Pro odstartuje prodej už za týden

Vlajková loď Jihokorejské společnosti LG půjde do prodeje už za pár dní, bohužel však prozatím jen na své domácí půdě. Nicméně je to logický krok, protože právě v Jižní Korei by telefon mohl mít oproti konkurenci malou výhodu.

Optimus G Pro přinese několik vylepšení, jak po stránce hardwaru, tak designu a konstrukčního řešení. Podle potvrzených parametrů bude telefon osazen 5,5“ Full HD displejem s hodnotou 401 ppi. Uvnitř pak najdeme čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 600  s taktem 1,7 GHz. Operační paměť dnes už standardní 2GB a vnitřní paměť je také velmi dostačující – 32GB. Baterie má slušnou kapacitu 3140 mAh a podporuje bezdrátové dobíjení. Fotoaparát přinese rozlišení 13 megapixelů, zatímco přední kamera 2 MPx. Operační systém bude Android ve verzi 4.1.2, model však nepochybně obdrží aktualizaci.

Co se týče designu, tak model obsahuje tzv. edge-to-edge vzhled. Jednoduše se dá říct, že displej volně přechází na samotný kraj telefonu, kde se elegantně „ztrácí“ a postrádá tak klasický rámeček. Tento způsob konstrukce je u nových telefonů stále častější. Podle agentury Bloomberg s touto inovací přišla překvapivě Motorola. Sklo displeje je mírně zakřivené, což podle LG přináší „2,5D efekt.“

Cena modelu vyjde v Asii na 897 dolarů, tedy v přepočtu 17 tisíc korun.

Zdroj: phonearena