Androidmarket.cz

LG Nexus bude podporovat bezdrátové nabíjení baterie

Čtvrtá generace Nexus telefonu, kterou bude vyrábět LG, nabídne funkci bezdrátového nabíjení. Potvrdily to dokumenty od americké organizace FCC, která zajišťuje licenci telekomunikačních zařízení na trhu v USA.

Ukázka bezdrátového nabíjení staršího smarthonu od LG

LG Nexus, také známý pod kódovým označením LG E960, bude využívat nabíjení pomocí indukčních cívek zabudovaných v nabíjecí podložce i zadním krytu telefonu. Mezi těmito dvěma prvky dochází k přenosu indukční energie přes magnetické pole, zajišťující dobíjení baterie telefonu. LG tento systém využívá u několika svých telefonů prodávaných na americkém trhu. Podle dostupných informací bude dokonce nový Nexus komaptibilní se starší nabíjecí podložkou WCP-700. Při tomto způsobu nabíjení je využívána také technologie NFC, pomocí které probíhá komunikace mezi smartphonem a dobíjecí podložkou.

Zveřejněné dokumenty od FCC také prozrazují některé další informace o LG Nexusu, které ale nejsou pro evropské uživatele příliš důležité. Víme například to, že smartphone budou mít ve své nabídce také američtí operátoři AT&T a T-Mobile.

zdroj: pd