Androidmarket.cz

Huawei Honor 3 by měl být představen 28. srpna. Nabídne odolnost proti vodě a infraport

Smartphony z řady Huawei Honor vždy vynikaly vynikajícím poměrem ceny a výbavy. Nejinak tomu nejspíš bude u třetí generace, kterou by měl čínský výrobce představit už 28. srpna v Pekingu. Konkurence je v tomto segmentu telefonů čím dál tím silnější a Huawei proto nenechal nic náhodě.

Honor 3 by měl ve srovnání s předchůdci opět o trochu povyrůst a nabídnout 4,7″ IPS displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Uvnitř bude údajně tepat čtyřjádrový procesor HiSilicon K3V2E na frekvenci 1,5 GHz a 2GB RAM. Pro uživatelská data bude nejspíše určena 8GB vnitřní paměť s možností rozšíření přes slot na micro SD karty.

Zadní fotoaparát by měl nabídnout rozlišení 13 megapixelů a baterie bude mít údajně kapacitu 2 230 mAh. Operačním systémem bude s největší pravděpodobností Android 4.2.2 Jelly Bean s uživatelskou nadstavbou Emotion UI 1.6. Jako příjemný bonus by novinka měla nabídnout zvýšenou odolnost proti vodě a prachu nebo infraport pro dálkové ovládání televizoru a jiných domácích zařízení.

Huawei Honor 3 by se na čínském trhu měl objevit krátce po svém oficiálním představení. Je navíc velmi pravděpodobné, že se smartphone dostane také na český trh, cenu ani datum začátku prodeje však zatím neznáme.

 

zdroj: GSM Insider, MTKSJ