Androidmarket.cz

Galaxy Nexus začíná dostávat aktualizaci na Android 4.1 Jelly Bean

Google oznámil, že v těchto dnech zahajuje slibovanou aktualizaci Galaxy Nexusu na Android 4.1.1 Jelly Bean. Update se zatím týká jen odemčené verze „maguro“ (GSM/HSPA+), kterou ale vlastní všichni uživatelé v České republice.

Jelly Bean je do smartphonů zasílán OTA cestou (přes Wi-Fi, bez nutnosti připojení k PC). Pokud vám váš Galaxy Nexus nenabídne aktualizaci, můžete si ověřit její dostupnost v nastavení telefonu. Pokud se zobrazí hláška, že není dostupná žádná aktualizace, doporučujeme vám počkat několik dnů až týdnů, protože je update rozesílán postupně. Nejdéle si počkáte v případě, že máte Galaxy Nexus zakoupený u mobilního operátora.

Aktualizaci doporučujeme provésti i v případě, že používáte nedávno uniklé sestavení pro vývojáře, protože oficiálně rozesílaná aktualizace obsahuje novější verzi Jelly Beanu.

Android 4.1 Jelly Bean přináší uživatelům velké množství novinek: například výrazně rychlejší uživatelské rozhraní (tzv. project butter), přepracované notifikace s možností zakázání vybraných aplikací, vylepšenou virtuální klávesnici, novou aplikaci fotoaparátu a inteligentní hlasové vyhledávání Google Now.

Aktuální informace o updatech dalších telefonů a tabletů na Android 4.1 JB naleznete v tomto článku.

via gsma