Androidmarket.cz

Pocket Rally – rally závody na ledě [recenze]

Novinka z uplynulého týdne se zatím těší oblibě na Google Play. Nemohl jsem tedy nezaznamenat popularitu tohoto titulu a rozhodl jsem se tak hru vyzkoušet.

Rally

Rally závodů je na GP pomálu a tak každá další v této kategorii je vítána. Velkým příslibem byla i tato hra, která běží enginu Unity 3D. To zaručuje vcelku pěknou grafiku, ale musíme brát v potaz, že s balíčkem o velikosti 25 MB nemůžeme čekat zázraky, proto bych řadil grafiku k průměru.

Ve hře si můžete zahrát dva módy. Buďto challenge, kde postupně odemykáte nové tratě a nová auta skrze závod nebo časovku nebo single race, kdy si sami navolíte typ tratě, podmínky a auta a jednoduše závodíte.

 

 

Ovládání

Ačkoliv vývojáři slibují dobře zpracovaný fyzikální model aut, první okamžiky na mne nepůsobily vůbec dobře. Auto ačkoliv jelo po hliněné trati, ovládání bylo jako na ledě a stabilita vozu byla ta tam. Asi po 15 minutách hraní jsem tomuto stylu přišel na chuť a došlo mi, že právě tento fakt, dělá hru náročnou a trochu přibližuje k úrovni rally závodů.

Pocket Rally lze ovládat nejen výchozím gyroskopem, ale také virtuálním volantem nebo šipkami. V nastavení ještě najdeme umístění kamery. Tu si lze zvolit za autem, na kapotě nebo z pozice helikoptéry.

Rychlost a zvuk

Hra má dva velké problémy. Ten první je rychlost vozů. Asi nepochopím, jak někdo, kdo vyvíjí rally závody, může dát závodnímu autu maximální rychlost cirka 60km/h. Druhý problém je zvuk motorů aut, který lze s klidem přirovnat k drnčení babety. Oba dva problémy dost kazí výsledný obrázek hry, ale na druhou stranu se tyto dva problémy dají odstranit jednoduchou aktualizací, tak uvidíme.

Dvě verze

Tento titul vyšel ve dvou verzích. První z nich verze zdarma nebo LITE obsahuje naprosto to stejné jako verze placená. Pokud tedy chcete podpořit vývoj této aplikace, máte šanci si za 20 Kč koupit placenou verzi. V obou si budeme moci zahrát ve 30 závodech na 4 tratích a projet se můžeme ve 4 vozů rally.

Závěr

Hra má jistě dobrý potenciál, ale nyní osloví pouze fanoušky rally. Celé to působí zatím dost suše, ale rozhodně bych nad touto hrou nelámal hůl. Pár aktualizací a hra se může stát na dlouhou dobu nejlepší rally hrou na Google Play.

Hodnocení: 6/10


App Name
Developer
Free   


App Name
Developer
Free