Androidmarket.cz

Hra | Brave Frontier

     

Brave Frontier je klasické tahové RPG odehrávající se v mystickém světě Grand Gaia. Tento svět, společně s jeho historií, vám bude představen v úvodním videu a bude se kolem něj točit celý příběh. Hlavním úkolem totiž je jeho záchrana z hrozícího nebezpečí a to prostřednictvím nezkušeného, avšak talentovaného hrdiny pod vaší kontrolou.

Na začátku budete mít k dispozici na výběr ze čtyř charakterů; hrdinu reprezentujícího element země, ohně, vzduchu a vody. Všechna stvoření ve hře se pak řídí tímto a dalšíma dvěma elementy, světlem a tmou. Přítomnost těchto prvků tvoří souboje ve stylu kámen/nůžky/papír a nutí vás tedy takticky uvažovat. Například hned jeden z počátečních questů se odehrává v ohnivé jeskyni, a tak v případě, že jste si vybrali vodní charakter, budete mít samozřejmě větší šance zvítězit.

Každý z týmů se může skládat až z šesti jednotek, jedna je váš hrdina a zbylé jsou vaše zálohy, přičemž mezi jednotlivými questy můžete tým různě upravovat a pokud už jste v průběhu  získali více postav, je dokonce možné je slučovat v silnější.  Samotné bitvy jsou na tahy a na výběr jsou standardní akce, jako útok, obrana, použití předmětu nebo speciální schopnosti, ale tím výčet končí, možnosti tedy nejsou nijak zvlášť bohaté.

Ve hře najdete tři hlavní měny- zel, karmu a gemy. Zel se vám bude hodit k vylepšování jednotek, karma k nákupu lepšího vybavení a gemy využijete v in-app nákupech. Gemy zároveň poslouží k léčení a oživování jednotek, používat je kromě vás můžou ale i silnější nepřátelé. Plnění úkolů vyžaduje vždy energii, kterou můžete taktéž doplnit pomocí gemů a nebo prostě a jednoduše počkat, než se obnoví sama.

Kromě klasických úkolů si můžete rovněž zabojovat v Aréně proti reálným soupeřům, nebo třeba hrát mise ve Vortexu, kde můžete získat spoustu užitečných a mocných předmětů, bohužel ale na úkor energie.

Grafika

Animace jsou dostatečně plynulé a jde vidět, že si tvůrci  dali na estetice záležet. Retro grafika je určitě zajímavá a na barevnosti se tedy rozhodně nešetřilo. Co bych ale vytkla jsou zbytečně velké „přihrádky“ s bojovníky a předměty v průběhu boje.

Rychlost

Ačkoliv doba načítání patří obvykle u Android her spíše k slabším stránkám, Brave Frontier, zdá se, nemá s tímto problém. Hra je navíc poměrně stabilní, vzhledem k tomu, že jsem nezaznamenala žádný pád.

Cena

Hra jako taková je ke stažení zdarma, in-app nákupy vás přijdou na dolar, za nejlevnější a až 65 dolarů za ty nejdražší

Připojení

Brave Frontier je určitě zábava na delší čas, ovšem pokud se chystáte si ji vzít třeba na cesty, je třeba zdůraznit, že vyžaduje trvalé připojení k internetu.


App Name
Developer
Free