Androidmarket.cz

Tipy pro Android Wear #6 – Shazam, Duolingo a další

Je tady další přehled s aplikacemi pro vaše chytré hodinky s platformou Android Wear. Dnes se podíváme na jednu známou a dvě české aplikace, které si našly cestu i na vaše zápěstí.

Shazam

Začnu tou věhlasnou. Je jí Shazam, která se konečně dostala i na androidí hodinky. Pro ty jablečné jsou totiž dostupné už od jejich uvedení do prodeje a bylo jen otázkou času, než se dostane i k nám. Aplikace nabízí stejné funkce jako u Apple Watch a nechybí ani slova k poslouchané písničce. Aplikace by měla však taky reagovat na příkaz OK Google, Shazam this song. To se mi ale povedlo jen u mobilu a hodinky ani na několikátý pokus neporozuměly.


App Name
Developer
Free   

Duolingo

Druhá aplikace je skvělá pro všechny, kteří se rádi učí novým jazykům. Vlastence ještě navíc potěší, že jde o českou aplikaci, které se podařilo prorazit i na globální trh. Její fungování je velmi jednoduché. Sází na gamifikaci. Postupně se vám na hodinkách ukazují slovíčka a vy máte za úkol uhodnout jejich ekvivalent v příslušném jazyce. Aplikace pro chytré hodinky je ale stavěná především na vaší férovosti. Ostatně jde hlavně o vaše vzdělávání.

K dispozici je celá řada jazyků včetně češtiny. Jestli ale vládnete jenom mateřštině, musíte si vystačit s angličtinou, pro ostatní jazyky ještě nejsou kompletní lekce. Jestli ale ovládáte angličtinu, jsou vaše možnosti mnohem širší.


App Name
Developer
Free   

Modrý Anděl

Modrý Anděl je první českou aplikací, která vám pomůže s objednáním taxi služby pomocí chytrých hodinek s Android Wear. Můžete si pomocí ní objednat nejbližšího taxíka v Praze. To je ale důležitý detail a aplikace se týká jen pražských uživatelů. Každopádně objednání je jednoduché, na pár kliknutí a bez problémů funguje i z vašeho zápěstí.


App Name
Developer
Free   

Plants vs. Zombies Watch Face

Pokud máte rádi mobilní nebo tabletové hry, určitě vám neunikla jednoduchá adventura od EA Plants vs. Zombies. Hrajete v ní za rostliny a vaším úkolem je uchránit zahradu a dům před invazí zombíků. Právě ti vám mohou po nainstalování tohoto ciferníku ukazovat aktuální čas v podobném duchu jako třeba MickeyMouse, kterého jsme si ukazovali už v první dílu. I tenhle ciferník je k dispozici zdarma, navíc jej však najdete v Obchodu Play a jeho instalace je na pár kliknutí.


App Name
Developer
Free   

Time Zones – Watch Face

Druhým a zároveň posledním ciferníkem, který si dnes ukážeme, je Time Zones. Opět nabídne povedený design a také dvě časová pásma, jak vychází z názvu. Detaily si navíc můžete nastavit z mobilu a do ciferníku tak přidat krom data i třeba počasí. Ciferník vás vyjde na necelých 30 korun.


App Name
Developer
Free