Androidmarket.cz

Tipy pro Android Wear #3 – Checkování a ciferník podle vašeho stylu

Uplynuly další dva týdny a je tady opět přehled povedených aplikací a ciferníků pro stále novou platformu Android Wear od Googlu. Dnes se opět dostalo na aplikaci od jednoho zkušeného českého vývojáře, a jednu aplikaci přímo od Googlu.

Amazon

Amazon sice v Česku stále zcela oficiálně nepůsobí, není však žádný velký problém objednat zboží třeba ze sousedního Německa nebo Rakouska. Mnozí tak například nakupovali chromebooky nebo Chromecasty, když ještě nebyly oficiálně dostupné v tuzemsku.

Aplikace pro Android Wear umožňuje jednoduché vyhledávání hlasem napříč produkty a aplikacemi. Krom toho také zvládá provedení nákupu nebo zařazení zboží do seznamu přání. Podobnou aplikací by se mohly v budoucnu inspirovat i české e-shopy, i když to v nejbližších měsících asi zůstane jen snem.

Stáhnout

WearSquare

A už jsem se dostal k českému zástupci. Za vývojem WearSquare stojí David Vávra, který se na nositelnosti specializuje již z raných dob Google Glass. WearSquare svým způsobem existovalo i pro chytré brýle, ale když s podporou „checkování“ přišlo samo Foursquare, David od vývoji upustil a zaměřil se právě na Android Wear.

I zde již sice Foursquare potažmo Swarm umí „checkování“. To je však možné jen v případě, že vám to sám mobil a hodinky nabídnout. WearSquare přitom zvládají ohlašování i manuálně. Aplikace je k dispozici zdarma a najdete ji v Google Play Store.


App Name
Developer
Free   

Find My Phone

Třetí aplikací je přímo od Googlu. Find My Phone splňuje to, co byste od ní očekávali. Po spuštění dokáže jednoduše rozezvonit váš mobil, který je k hodinkám připojený přes Bluetooth. Zvonění je možné ukončit buď přímo na hodinkách nebo také na smartphonu.


App Name
Developer
Free   

WatchMaker Watch Face

V minulém dílu jsem se zmiňoval o aplikaci Facer. Ta dává prostor všem kreativním tvůrcům, kteří by si rádi navrhli svůj vlastní ciferník. Prakticky stejnou možnost přináší i konkurenční WatchMaker Watch Face, o kterém se zmiňuji dnes. Jedinou nevýhodou vůči Faceru je vyšší cena pohybující se okolo 65 korun českých.


App Name
Developer
Free   

DressWatch Watch Face

Poslední aplikací je Dress Watch Watch Face. Jde o velmi povedenou aplikaci, která dokáže na základě snímků z vašeho fotoaparátu vytvořit vyladěný ciferník. Tvůrci aplikaci demonstrují především na možnosti jednoduchého sladění s vaší aktuální garderobou, kdy se vyfotíte a pak vyberete dvě dominantní barvy. Aplikace je k dispozici zdarma a určitě alespoň za vyzkoušení.


App Name
Developer
Free