Androidmarket.cz

Tipy pro Android Wear #2 – Chytré sledování spánku a vlastní ciferníky

Po dvou týdnech jsem si pro vás opět připravil výběr pěti aplikací a ciferníků pro chytré hodinky s platformou Android Wear. Pokud máte i Vy sami tip na zajímavou aplikaci nebo watchface, určitě se s ním pochlubte níže v diskuzi.

Sleep as Android

Tato aplikace je na androidí platformě dostupná již několik let. Její tvůrci se však snaží držet krok s dobou a díky tomu nechybí nový Material Design a nebo právě spolupráce s chytrými hodinkami s Android Wear.

Ty umí použít jako senzor pro měření fází spánku a také vás hodinky dokáží v ideální chvíli probudit. Musí být však stále spojeny se smartphone, který se stará o ukládání dat a následnou tvorbu statistik. Aplikace se také podepíše na baterce a monitoring jedné noci si na mých LG G Watch R vzal zhruba 20 % baterie. Sleep as Android je první týden zdarma a odemčení vás následně vyjde na necelých 80 korun.


App Name
Developer
Free   

Player FM

Player FM je aplikace pro všechny, kteří rádi poslouchají podcasty na svém mobilu. Krom bohaté databáze kanálu, jež jsou přebírány z iTunes, nabízí i automatické stahování a mazání nebo právě spolupráci s platformou Android Wear.

Nejde jen o možnost rychlého ovládání aktuálního přehrávání, ale skrze hodinky můžete také procházet staženými podcasty. Jde tak vlastně o samostatnou aplikaci, která je překvapivě jednoduchá a efektivní.


App Name
Developer
Free   

Facer

Jestli patří mezi kreativce, určitě si do svých chytrých hodinek stáhněte Facer. Jde o propracovaného tvůrce, s jehož pomocí si můžete vytvořit vlastní ciferník. Nechybí bohaté možnosti přizpůsobení a každý by si měl přijít na své. Aplikace vás vyjde na necelých 30 korun.

A jestli máte jenom rádi netradiční ciferníky, svůj vysněný jste na Google Play nenašli a na vlastnoruční tvorbu se necítíte, zkuste FaceRepo (tip od čtenář z diskuze).


App Name
Developer
Free   

Leaflet Clock

Leaflet Clock je velmi povedený ciferník, jež v sobě kombinuje základní informace o počasí, líbivou tapetu a pochopitelně i aktuální čas. Ciferník je opravdu povedený, má však dva háčky. Neumí ambient mode, takže celou dobu bude svítit barevně a zobrazovat tapetu. To se negativně podepisuje na výdrži.

A také není zcela zdarma. K dispozici sice je zdarma, ale jen s pár tapetami a za další budete muset hromadně připlatit 30 korun. Vývojáři však slibují, že se brzy dočkáme i úsporného módu a dokonce také tapet pro smartphone. Každopádně jde zatím jen o sliby.


App Name
Developer
Free   

Lighthouse watchface

Posledním dnešním tipem je opět ciferník. Jmenuje se Lighhouse watchface a za necelých 40 korun nabízí animovaný watchface s majákem. Možná to zní příliš prvoplánově za 40 korun, ale výsledek je překvapivě povedený. Můžete si zvolit, co vše se má animovat, upravit si ambient mode a nebo si užívat automatické změny pozadí na základě aktuální denní doby.

Pokud máte rádi stylové ciferníky, tenhle je bezesporu jedním z nich. Určitě jej alespoň vyzkoušejte a případně jej můžete do 15 minut bezplatně vrátit.


App Name
Developer
Free