Androidmarket.cz

PowerAMP – kvalitní přehrávač hudby pro Android

Hodně lidí má rádo hudbu a zároveň právě spousta lidí si nejsou schopni představit, jak jedou vlakem/autobusem nebo jiným prostředkem hromadné dopravy bez sluchátek v uších s oblíbenou kapelou, interpretem anebo naslouchající nějakého toho mluveného slova. Dovolím si tvrdit, že i já jsem tento typ člověka a proto i po skoncování s posledním přehrávačem hudby jsem se rozhodl, že pro Android zkusím najít aplikaci, která mi bude vyhovovat jak ovládáním, tak hlavně vlastností ekvalizéru. Pro tuto variantu jsem se rozhodl proto, že mobilní telefon je každodenní součást „výbavy“, s kterou odcházím kamkoliv.

Standardní software, který je přímo v operačním systému může stačit určité části majitelů těchto zařízení, ale co si budeme nalhávat, kvalita je spíše nedostačující. Asi raději přejdeme rovnou k PowerAMPu, jaký je a jak vypadá.

Základní obrazovka je příjemná, decentní a zároveň přehledná. Horní polovina displaye obsahuje obrázek interpreta a alba pokud jej máte ve složce samozřejmě. Pod ním naleznete ovládací panel, který obsahuje základní tlačítka zleva: přehrávat složku o jednu zpět (při podržení přejde na první složku v základní složce hudby); posunutí o jednu píseň zpět (při podržení se jedná o přetáčení písničky zpět); tlačítko přehrávat/pauza (při podržení zastavit); posunutí o jednu píseň vpřed (při podržení přetáčení vpřed); posunutí o jednu hudební složku vpřed (při podržení posunutí na poslední složku v základní složce hudby).

Tlačítko „Repeat“ se nachází pod hlavním ovládacím panelem a slouží k opakování všech písniček/přehrávané složky/skladby/a nebo v případě že nesvítí u tlačítka kontrolka, žádné opakovaní skladeb/skladby. Na opačné straně nalezneme tlačítko „Shuffle“, a slouží pro nastavení, zdali poslouchající chce skladby přehrávat náhodně anebo nikoliv.

Níže už je možnost vidět název interpreta a skladby, která je přehrávaná, a zároveň posuvník času a umístění, kde se nachází přehrávané skladby.

Určitě nesmíme zapomenout na podstatnou součást dobrého hudebního přehrávače a to je ekvalizér (zde jsou i předdefinované standardní nastavení), který je právě v imaginárním posledním řádku. Musím říci, že s přehrávačem jsem velice spokojený a to ještě navíc díky funkci přehrávání složek. Sám díky zvyku většinu své hudební knihovny mám chronologicky dle jména interpreta, následně alba a ve složce po řazení po jednotlivých písničkách. Proto přehrávání pouze podle otagování moc neuznávám a tak jsem se rozhodl právě pro PowerAMP.

Většina z nás si říká: „A to je jako přehrávač bez widgetu?“. Odpověď je jasná, PowerAMP widgety má a dle obrázků níže bych řekl, že si vybere asi každý.

Pokud bude mít někdo nějaký dotaz k aplikaci, budu se snažit rád poradit anebo konzultovat případné názory.

 

 


App Name
Developer
Free   


App Name
Developer
Free   

 

Android verze: 2.1 a vyšší

Velikost: 4890 KB

Přesunutí na SD kartu (App2SD): ano

Cena: trial/zdarma ; full(unlocker)/5.17$ ( 87.74,- Kč)