Androidmarket.cz

Color Dict – offline česko-anglický slovník

Hledáte jednoduchý česko-anglický slovník, který bude po ruce i z dosahu internetu? Aplikace ColorDict je ta pravá pro Vás.

Jedná se o poměrně jednoduchou aplikaci, která ze začátku neobsahuje žádné slovníky. Ty jsou na marketu jako samostatné aplikace, na jejich seznam se dostanete přímo z aplikace. K stáhnutí je jich zde poměrně dost, vždy eng – jiný jazyk, zajímavostí mohou být slovníky anglické výslovnosti, či nepravidelných tvarů. Důležité je, že mezi jazyky je kromě němčiny, japonštiny či čínštiny i čeština, slovenské čtenáře však nepotěším, jejich mateřský jazyk chybí.

Výhodou je, že slovníky nezůstávají jako nainstalované aplikace, stačí je spustit, poté si překopírují důležité soubory na SD kartu a sami nabídnou svojí odinstalaci. Dalším plusem je přítomnost dvou plug-inů, jeden slouží k propojení s google translátorem, druhý s wikipedií.

Ve výsledku stačí zadat pojem, aplikace projede všechny slovníky (i ty plug-inové) a z každého zobrazí výsledek. Vestavěný offline slovník Vám vždy nabídne více možných variant, osobně bych preferoval kdyby jich bylo méně, za to však přesnějších. Nechybí zde ani možnost uspořádat si pořadí výsledků, či automatické ‚otáčení slovníku.

Podporovaná verze Androida 1.5+


App Name
Developer
Free