Androidmarket.cz

iReader – čtečka knih [UPDATE 2]

iReader jedna z nejpoužívanějších čteček e-knih na Android marketu. //Autor má očividně zalíbení v dělání nepořádku na marketu. Momentálně se nedá nalézt updatovaná verze, musíme jen doufat že se tam objeví co nejdříve.

Díky opravdu velkému množství podporovaných kódování a fontů nemá problémy s českými knihami. I tak se může stát, že bude potřeba přeuložit knihu do standardního kódování (UTF-8).  Poměrně široká je také škála podporovaných formátů, z nejvyužívanějších jmenujme PDB, TXT , CHM, UMD i HTML. Formát Mobipocket je zobrazitelný pouze v Pro verzi, která stojí 2 dolary, která je již zdarma a jediná updatovaná. Nepodporované formáty jsou .epub a .pdf.

Samotná čtečka poskytuje opravdu velké množství nastavení, od fontů, jejich barvy, barvy pozadí, přes auto-scrolling a animace při otáčení stran (umí to i real-book like otáčení stran), po nastavení malého stavového řádku. Potěší přítomnost denního / nočního stylu, mezi kterými se dá velmi jednoduše přepínat, každý z nich může mít naprosto jiné nastavení. Samozřejmostí je také možnost vyhledávání a přidávání poznámek. Výhodou je možnost exportovat nastavení na kartu.

Čtečka si pamatuje poslední pozici, tu zobrazuje v procentech. Také je možné přiřadit ke knize obal, jméno autora a další informace.
iReader je na marketu ve více verzích, a to pro Android 1.5 a poté pro 1.6+. Obě verze mají free i pro verzi.

Autor očividně přestal vyvíjet paralerně free a pro verzi a rozhodl se jen pro pro verzi, která je nyní zdarma. Proto doporučuji zajít do androidmarketu a stáhnout si tu která se updatuje (má novou ikonku). Je úplně změněné menu, důležité je že kódování (charset) se mění v ‚menu -> další -> charset‚.


App Name
Developer
Free