Androidmarket.cz

Google mapy aktualizovány, přibyly nové funkce

Google mapy přinášejí novou aktualizaci na verzi 6.7, která přináší pár nových věcí. Bohužel implementované novinky u nás prozatím nevyužijete, nicméně se jedná o ochutnávku, kterým směrem se vývoj aplikace bude dál ubírat.

Seznam změn podle Google play:

  • objevte Google Offers (slevová služba) ve svém okolí (zatím pouze pro USA)
  • pěší trasy uvnitř budov (beta), zatím pouze pro Japonsko a USA
  • panoramatické snímky v úhlu 360° z restaurací a obchodů

Google se svojí službou Offers (slevová služba na principu Slevomatu a podobných) se jen obtížně prosazuje na trhu vedle zahraničních slevových serverů Groupons a LivingSocials. Od integrace služby Offers do Google map si slibuje upevnění své pozice na této specifické nice trhu. Nově se vám tedy v mapách budou zobrazovat místa, kde můžete právě slevy prostřednictvím Googlu čerpat. Bohužel služba je prozatím dostupná pouze v USA.

  

Další novou funkcí je zobrazování 360° panorámat obchodních domů a restaurací, společně s indoorovými mapamy právě obchodních center či jiných veřejných budov. Tuto funkci ocení zejména něžnější polovičky, jelikož budou mít dokonalý přehled o tom, ve které části nákupního centra mají přesně hledat své vysněné kabelky či kozačky. Nebude tak hrozit jejich případnému ztrácení se ve spleti obchodních domů a následnému přebírání od přítelů/manželů na informacích. Tato služba je opět prozatím dostupná pouze pro USA a Japonsko.

Současně s aktualizací Google map došlo k aktualizaci Street View. Zde však aktualizace pouze odstraňuje nalezené chyby.

Chtěli byste podporu nových funkcí Google map i u nás? Myslíte si, že indoor mapy nákupních center a 360° panoramata mají vývojový potenciál?


App Name
Developer
Free   

Zdroj: androidpolice.com