Androidmarket.cz

Facebook Messenger překonal hranici 500 milionů uživatelů

Facebook právě zveřejnil statistiky svého mobilního Instant messengera. Ten pokořil hranici 500 milionů uživatelů měsíčně, díky svému násilnému nasazování však nemůžeme modrou sociální síť jen chválit. Mark Zuckerberg sice v minulém týdnu vysvětloval, co je vedlo ke zrušení posílání zpráv skrze mobilní aplikaci Facebook a zavedení Mesengeru, mnozí uživatelé mu to však stále neodpustili.

Facebook Messenger byl oficiálně spuštěn už v roce 2011, kdy se nijak zásadně nelišil od tehdy roztříštěné konkurence. Zásadní konkurenční výhoda přišla až s tzv. chat-heads. Tuto funkcionalitu dokonce nedávno okopíroval i sám Google u svého doplňku Hangouts pro prohlížeč Chrome.

Zřejmý je i obrovský růst stažení od doby, kdy Facebook zatrhl zasílání zpráv prostřednictví mobilní aplikaci. Za posledních sedm měsíců se uživatelská základna rozrostla o 300 milionů nových mobilních uživatelů napříč podporovanými platformami. Díky posledním aktualizacím si Messenger už rozumí i s hovory a další funkce budou přibývat i v budoucnu.


App Name
Developer
Free   

Zdroj: fonearena