Androidmarket.cz

AllCast brzy nabídne zrcadlení obrazovky skrze Chromecast

Informuje o tom alespoň vývojář této povedené aplikace na svém Google+ účtu. Google před několika týdny totiž zpřístupnil oficiální nástroje pro tvorbu aplikací využívající Chromecast a i díky tomu se můžeme v brzké době těšit na podobné nástroje, které přinesou nové možnosti práce s Chromecastem.

Zrcadlení obrazovky ale patří pravděpodobně k těm nejdůležitějším. V současnosti totiž pomocí Chromecastu přehrajete pouze vybraný obsah a u nás momentálně pouze videa z YouTube a hudbu z Google Play. To by se sice mělo v budoucnu zlepšit, například Seznam slibuje podporu Streamu a Česká televize zvažuje aktualizaci aplikace iVysílání. Zatím je však vše teprve v přípravě a zrcadlení obrazovky například pro přehrávání lokálních filmů by ocenil nejeden majitel Chromecastu.

Zatím však neznáme žádné informace o termínu, kdy bychom se mohli aktualizace přinášející tuto funkcionalitu dočkat. Je ale trochu smutné, že s něčím podobným nepřijde sám Google a jeho práci musí suplovat vývojáři třetích stran.

 

Zdroj: engadget