Androidmarket.cz

Yezz Sfera je prvním smartphonem s 360° kamerou!

Na veletrhu CES 2016 jsme mohli vidět Keymission 360, jedenu z prvních akčních kamer, která je schopná nahrávat 360 stupňové video. Ale proč nevytvořit smartphone se stejnou funkcí?

Na stejné veletrhu byl ve skutečnosti představen smartphone s názvem Yezz Sphere, se dvěma vypouklými kamerami s rozlišením 5 Mpx. Videa nebo fotografie jsou pak tvořeny softwarem „My Sfera“, který udělá z dvou kamer jeden 360 stupňový záběr, na který se poté můžete podívat třeba pomocí Google Cardboard.Design telefonu Yezz Sphere připomíná starou Xperia Arc, tuhou konstrukci pak doplňuje procesor MediaTek Helio P10, 3 GB paměti RAM a 32 GB interní paměti, která se dá rozšířit pomocí paměťové karty. Displej má 5,5 palců, jeho rozlišení je rozlišení Full HD, baterie má kapacitu 3000 mAh a telefon také disponuje připojením 4G LTE.

www.youtube.com/watch?v=apucLHY1B-A

Není pochyb o tom, že se jedná o zajímavou novinku. Telefon je již k dispozici v předprodeji za 299.99 dolarů, ale protože je telefon stále ve stádiu prototypu, nezačne se nejspíš prodávat dříve než v dubnu.

Zdroj